вторник, 28 октября 2014 г.

                                                  Годинники в стилі Hoop art. Майстер-клас

Hoop art  дуже цікавий напрямок в рукоділлі, але ще достатньо не освоєний рукодільницями. Для основи картин та інсталяцій беруться звичайні п'яльця, на яких роблять вишивки. А далі Ви обираєте тканину, ґудзики, фетр, квіти, намистини, фурнітуру, вишивку, розміщуєте їх у своєму колі - і ось перед вами новий авторський твір. 

У даному майстер-класі використано не просто  п'яльця, а коло з витонченою різьбленою фурнітурою в місці кріплення, що відразу вирішило проблему додаткових петель для кріплення виробу. 


Але якщо Ви будете творити на звичайнісіньких пяльцах, то в місці кріплення двох кілець і гвинта є подібність петлі, на них теж можна сміливо повісити Вашу роботу. 

В моїх пяльцах одне кільце (внутрішнє) жорстке, друге (зовнішнє) м'яке.

Під такі пяльци мені захотілося натуральних матеріалів і мінімалізму. Тому я взяла сіру жорстку тканину бортівку (напівлляну), дерев'яні гудзики, бавовняні нитки різних кольорів в тон ґудзикам, декоративний шнур і годинниковий механізм.
Роз'єднуємо кільця.
На нижнє кільце кладемо тканину, зверху притискаємо другим гнучким кільцем.
Притримуючи кільця, натягуємо тканину, щоб не було складок. Перевертаємо пяльци і обрізаємо тканина максимально близько до колу.
Нам не потрібно, щоб тканина стирчала. Тепер для фіксації основи треба проклеїти стик між двома кільцями із зворотного боку, щоб тканина не вискочила. Коли клей висохне, можна декорувати стик крученим шнуром або тасьмою. 

Тепер час розкласти гудзики, підібрати найбільш вдалий колір.
Мені захотілося пришити гудзики нитками того ж тону.
Примірявши всі можливі, я зупинилася на помаранчевих ґудзиках і помаранчевих нитках. Пришиваємо гудзики звичайнісіньким чином, імітуючи циферблат. Або, як це зробила я, зав'язуємо вузликом над кожною ґудзиком.
За допомогою циркуля і лінійки шукаємо центр кругу, акуратно прорізаємо отвір, через який закріплюємо годинниковий механізм. Вставляємо батарейку, вішаємо на стіну, радіємо новій роботі.
                                                                      Успіхів у творчості!

Комментариев нет:

Отправить комментарий