среда, 8 октября 2014 г.


                                                       
                                                         Лляна сумка. Майстер-клас

Стильні та якісні еко-сумки - вони практичні і елегантний. Міцні та місткі сумки послужать прекрасною альтернативою пластиковим пакетам, які засмічують нашу планету. Тож, давайте зшиємо собі еко-сумочку з льону, прикрасимо її за своїм смаком і будемо в тренді. Ця сумка проста, без застібки, з підкладкою і кишенею для блокнота і мобільного телефону. Зшита повністю з льону. Розміри готової сумки: 42х38 см, довжина ручок 70 см. Тканина укріплена дублерином.

Майстер-клас Світлани Карчевської

В якості основної тканини я брала шматки льону з великим принтом: морська тема - кораблі, шлюпки, море, небеса. Я нарізала тканину смужками і зшила їх в єдине полотно врозкид, не дотримуючись порядку малюнка. Потім прикрасила декоративними швами муліне. В якості тканини для підкладки я брала льон світлого відтінку.



Отже, нам знадобляться прямокутники з тканини для еко-сумки: лицьове готове полотно 72х38 см (+1 см з обох сторін на припуски, тобто 74х40 см), два прямокутника тканини світлого кольору для підкладки 36х38 см (+1 см на припуски з обох сторін, тобто 38х40 см), два прямокутника тієї ж тканини, з якої шили лицьове полотно 12х38 см (+1 см з обох сторін на припуски, тобто 14х40 см). Всі деталі зміцнюємо дублірін або флізеліном.




Починаємо з ручок. Викроюємо два довгих прямокутника з основної тканини розміром 12х70 см (з припусками на шви 14х72 см), проклеюємо дублірін. Складаємо уздовж вдвічі, зшиваємо по зрізу, вивертаємо на обличчя, відстрочуємо по обидва боки.   Зшиваємо одну частину підкладки з малим прямокутником по ширині, всі шви слід розгладити. До цього прямокутнику пришиваємо ручку на відстані 10-12 см від краю. Коли пришиваємо ручки, фіксуємо їх шпильками в декількох місцях, щоб ручка була пришита строго перпендикулярна до полотна.



Другу частину підкладали робимо з кишенею. Пришиваємо вдвічі складений прямокутник бажаного розміру до підкладали з трьох сторін, робимо вертикальну строчку, що розділяє кишеню на два відділення. Також пришиваємо ручку. Обидві частини підкладали з ручками пришиваємо до основного полотна по ширині з обох сторін кожна.


Тепер все з'єднуємо в одне ціле. Складаємо цю довгу зібрану конструкцію навпіл лицьовими сторонами всередину. При цьому треба зробити так, щоб місця стикувань тканин були поєднані один з одним - фіксуємо їх шпильками. Виходить, що нам потрібно прострочити такий собі мішок з двох боків, і по лінії підкладати, залишаючи незашитим отвір для вивертання сумки на обличчя.


Ось як виглядає виворіт основного полотна. Потім беремо кути цього полотна, як показано на фото, складаємо їх, відступаємо від вершини кута 3-3,5 см і прострочуємо. Потім відрізаємо цю частину. Аналогічно чинимо і з кутами підкладки, тільки відступаємо на кілька міліметрів менше. Зрізи обробляємо швом зиг-заг.



Потім через отвір у дні підкладки вивертаємо сумку на обличчя. Зашиваємо отвір в підкладці на швейній машині.


Залишилося вкласти підкладку в середину сумку, все акуратно розправити, зафіксувати місця згину вгорі сумки над ручками шпильками.


Тепер треба прострочити поверх ручок по діаметру сумки, відступивши від згину 0,5-0,7 см.


Сумка готова. Носіть із задоволенням!

Комментариев нет:

Отправить комментарий