среда, 22 октября 2014 г.

                                       Клаптиковий авангард, або куди подіти обрізки

Відразу обмовлюся, що це не печворк (хоча по суті і печворк) в класичному розумінні зі строгими правилами загинання припусків в одну сторону, розкроєм строго по напрямку нитки, щосекундного прасування та ін. Це швидше спрощений, але не менше кропіткий і цікавий варіант.

Отже, нам знадобляться: клаптики і дрібні обрізки різних тканин, ножиці, бажано щільна бавовна, на якій будемо викладати малюнок, і клейовий флізелін. Флізелін нам потрібен особливо, щоб мати можливість послідовно викладати малюнок з клаптиків, але при цьому не бігати до швейної машинки кожні 5 секунд заради клаптя в 3 см =). Нарізаємо клаптики ще меншими шматочками, сортуємо їх за кольорами - темні до темних, жовті до жовтих і т.д.

Попередньо можете намітити на бавовні ескіз майбутнього малюнка, але у мене завжди все «на око» =). Відріжте бавовну і флізелін за розміром майбутньої картини і скріпіть або зшийте їх по краю так, щоб клейова сторона флізеліну була зверху.
Викладаємо по 5-10 шматочків на тканину, пропрасовуємо кінчиком праски, щоб вони приклеїлися до флізеліну, і потім спокійно пришиваємо зигзагом або іншим машинним швом. Потім викладаємо ще шар інших кольорів клаптиків по майбутньому малюнку (праскою пропрасовуйте тільки самі клаптики, попередньо закладіть порожню область флізеліну папером, щоб він не пригорів).
І так крок за кроком вибудовується справжній арт-об'єкт! Коли картина буде готова, разпрасуйте  її з обох сторін (обличчя і виворіт, щоб намертво) і можна оформляти картину в рамку або як у мене - зробити елементом майбутньої сумки. Ось, що вийшло у мене:



 Надіюсь Вам сподобалось. Успіху у творчих починаннях!

Комментариев нет:

Отправить комментарий